top of page

Omgeving

Guadalest

Guadalest

Een dorpje gelegen in de bergen, vooral bekend vanwege El Castell de Guadalest, een kasteel dat een belangrijke verdedigingspost is geweest van de Moren tegen de Spanjaarden. Naast het kasteel vind je er een sfeervol marktplein, het stadhuis en de in barokstijl gebouwde kerk. Museum liefhebbers kunnen twee musea bezoeken. Wie Guadalest bezoekt, krijgt tevens een fraai uitzicht op het in de vorige eeuw aangelegde stuwmeer, dat al jarenlang een groot deel van de provincie Alicante van drinkwater voorziet.

Coll de Rates

Coll de Rates

Coll de Rates/Tossal dels Diners vanuit Parcent is een beklimming in de regio Valencia. Hij is 9.8 kilometer lang en overbrugt 654 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.7%. Boven bij de Mirador del Coll de Rates kun je vanaf een parkeerplaats over bijna de gehele Jalonvallei of Vall de Pop uitkijken. Een beklimming per fiets of auto is mogelijk, maar er is ook een wandelpad naar boven. Net voorbij de top ligt een restaurant, het is echter niet het hele jaar geopend.

Sierra de Bernia

Sierra de Bernia

The ascent of the Sierra de Bernia starts from the street where Casa Mistela is located. Climb by bike and enjoy the beautiful surroundings along the way. Once at the top you can see Ibiza on a clear day. During the descent you should definitely stop to look out over the Mediterranean Sea, Calpe and Altea. At the end of the street, you will find the start a hiking trail that takes you to the ruins of the Fort of Bernia.

Altea

Altea

Altea is a coastal town sandwiched between the fashionable resorts of Calpe and Benidorm. Stroll through Old Altea, with its lovely white houses and countless alleyways and restaurants, located on a hill topped by the Parroquia Nuestra Senora del Consuelo, a beautiful church with its distinctive blue dome. Enjoy the magnificent views over the Mediterranean Sea.

Denia.jpg

Denia

Aan de smalle Moorse straatjes die door het centrum kronkelen kun je zien dat Denia een stad is met een bijzondere geschiedenis. De wijk Baix la Mar naast de haven is een goed voorbeeld van een traditionele visserswijk met gekleurde huisjes. Hier kun je heerlijk eten! De haven van Dénia is nog steeds erg belangrijk voor het gebied. Op de heuvel naast de haven ligt ‘El Castillo’. Dit kasteel is gebouwd tussen de 11e en 12e eeuw en heeft daarom een islamitische stijl. Sindsdien zijn er vele aanpassingen gedaan aan het kasteel, waardoor deze ook onder andere invloeden uit de Renaissance kent. Het kasteel is grotendeels vernietigd in 1859, maar later in ere hersteld. Het museum van het kasteel herbergt daarnaast de archeologische resten van een Romeinse nederzetting genaamd ‘Diannium’ die in het gebied zijn gevonden.

Jalon

Xaló/Jalón

Casa Mistela ligt in het plaatsje Xaló ook wel Jalón genoemd. Het is vooral bekend door de wijnteelt rondom het dorp. Maar echt beroemd is de wekelijkse antiekmarkt op zaterdag: El Rastro de Xaló. Struin langs talloze kraampjes op zoek naar curiosa en adem de sfeer van dit dorp. El Rastro wordt gezien als één van de belangrijkste markten van de provincie Alicante.

Vall de Pop

Vall de Pop

Casa Mistela ligt in de Vall de Pop, tegenwoordig ook wel Jalón Vallei genoemd, met een lengte van ca. 30 km. Deze prachtige groene vallei is een gebied met wijngaarden, olijf-, citrus- en amandelbomen en ligt ingeklemd tussen verschillende bergketens. De rivier Rio Jalón, de levensader van de vallei, slingert langs de dorpen. In deze vallei woonden eeuwenlang de Moren. Dit is in vrijwel alle dorpen goed terug te zien. De vallei werd van oudsher gevormd door de dorpen: Parcent, Murla, Benichembla en Alcalí. Sedert 1991 omvat de vallei negen dorpjes en zijn de dorpen Jalón, LLiber, Senija en Castell de Castells hieraan toegevoegd. In de vallei heeft ieder dorp zijn eigen cultuur en feesten. In januari/februari staan de amandelbomen in bloei en wordt de vallei omgetoverd tot een wit /roze bloemenpracht. In de herfst kleuren de bladeren van de wijngaarden prachtig oranje/rood. De vallei staat ook bekend om zijn wijn. Er worden voornamelijk zoete wijnen geproduceerd die als dessertwijn goed smaken. De beroemde Moscatel en Mistella komen hier vandaan. Een bezoek aan één van de bodega's mag je niet overslaan tijdens een bezoek aan de vallei. De afgelopen jaren is het wijntoerisme enorm toegenomen .In de vallei kun je uitstekend wandelen, fietsen, bergwandelen en bergbeklimmen. De paden zijn goed aangegeven. In de winter houden hier vele professionele- en amateursfietsclubs hun training.

https://valldepop.es
https://www.masspanje.nl/route-door-de-jalon-vallei-la-vall-de-pop

Calpe Ifach

Calpe Ifach

Calpe wordt gekenmerkt door de 332 meter hoge rots El peñon de Ifach, die uitsteekt in zee en van kilometers ver te zien is. Het is een mooi gelegen badplaats met twee uitstekende stranden met een langgestrekte boulevard waar je heerlijk kunt flaneren. Laat je vooral verwennen in een van de vele restaurants. 
 
De berg Ifach is voor iedereen toegankelijk. In circa 1 uur tijd kan je de top van de Ifach bereiken. Het eerste deel van de wandeltocht gaat over een mooi aangelegd pad. Ongeveer halverwege de route doemt er een donkere tunnel op. Hier begint het uitdagender te worden. Eenmaal door de tunnel heen word je getrakteerd op de fantastische vergezichten en een uitdagende wandeltocht omhoog. Van een wandelpad is geen sprake meer, wandelend en klimmend langs steile afgronden kom je uiteindelijk op een splitsing. Op de splitsing kan je keuze maken om naar de top van de Ifach te wandelen of naar het uiterste puntje bij de zee te lopen.

bottom of page